Начин на приготвяне
Поставяме пресятото брашно и маслото върху дъска и с нож ги накълцваме на трохи. Прибавяме яйцето, киселото мляко и захарта.
Замесваме тесто за бисквити, което оставяме да отлежи около 2 часа на студено. След това го разточваме на кора с половин сантиметър дебелина.
С помощта на малка чаша изрязваме кръгчета.
В средатата на кръгче слагаме конфитюр по избор (за предпочитане от кайсии, или мармалад от шипки) и похлупваме с друго кръгче.
Подреждаме маслените слепени сладки в суха тава и ги печем в умерена фурна. Поръсваме с пудрата захар, докато са още топли.
Вкусни и ароматни маслени бисквити с конфитюр, които по желание можем да поръсим с пудра захар.