Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Слепени какаови меденки с бял шоколад

Слепени какаови меденки с бял шоколад

marcheva14marcheva14
Новак
601443k140
Слепени какаови меденки с бял шоколад
Снимка: marcheva14
1 / 2
15/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
28 мин.
Порции
20
"Чудни меденки, на които не може да устоите Вижте как се приготвят"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр. на стайна температура
  • мед - 3 с.л. течен
  • портокалови кори - 1 с.л. настъргани
  • пудра захар - 100 грама
  • брашно - 300 грама
  • бял шоколад - 100 г за слепване
  • ванилов екстракт - 1 с.л.
  • джинджифил - 1 ч.л. на прах
  • масло - 100 грама на стайна температура
  • какао - 2 с.л. (висок процент)
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото и меда на слаб огън, като внимавате да не заврят. Свалете от котлона и добавете пудрата захар, разбъркайте на бавна степен на миксера.

Охладете за няколко минути и добавете ароматните подправки и яйцето. Сипете вътре портокаловите кори пресятото брашно и какаото.

Замесете тесто и го увийте във фолио. Приберете в хладилника за около час.

Разтопете охладеното тесто на кора с дебелина 3 мм. С кръгла формичка изрежете меденки, а по желание ги украсете с различни печати.

Загрейте фурната на 170 градуса и ги изпечете за не повече от 7-8 минути.

Не ги изваждайте веднага от тавата, защото са меки. Когато се охладят напълно, ги слепете две по две с разтопения бял шоколад.

След няколко дни са още по-вкусни.

Слепените какаови меденки с бял шоколад са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: