Начин на приготвяне
Разтопете маслото и меда на слаб огън, като внимавате да не заврят. Свалете от котлона и добавете пудрата захар, разбъркайте на бавна степен на миксера.
Охладете за няколко минути и добавете ароматните подправки и яйцето. Сипете вътре портокаловите кори пресятото брашно и какаото.
Замесете тесто и го увийте във фолио. Приберете в хладилника за около час.
Разтопете охладеното тесто на кора с дебелина 3 мм. С кръгла формичка изрежете меденки, а по желание ги украсете с различни печати.
Загрейте фурната на 170 градуса и ги изпечете за не повече от 7-8 минути.
Не ги изваждайте веднага от тавата, защото са меки. Когато се охладят напълно, ги слепете две по две с разтопения бял шоколад.
След няколко дни са още по-вкусни.
Слепените какаови меденки с бял шоколад са готови.