Начин на приготвяне
Замесете меко тесто от всички посочени продукти. Оставете го да почине за кратко, след което го разделете на 4 равни части.
Всяка част оформете на дълъг фитил, а него нарежете на 18 части. От по-малките фитилчета направете топченца, които са големина на по-малък орех. Притиснете ги леко.
Сложете хартия за печене в тава и подредете топчетата, като оставяте малко разстояние между тях.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладките за около 10-тина минути. Охладете ги и с помощта на остър нож изрежете малко в долната им части.
Направете плънката за меденките. За целта смесете заедно смлените на едро орехи с издълбаните трохи от сладките, чаша горещо мляко и 1 ванилийка.
Добавете маслото и разбъркайте, а по желание може да добавите и 2-3 лъжици конфитюр по избор.
Гребвайте по 1 лъжичка от тази смес и пълнете издълбаната сладка.
Слепете сладките по 2 с леко притискане, като дори оставите да излезе от пълнежа.
Оваляйте меденките в смлените орехи. Оставете да престоят една нощ - на следващия ден са още по-меки и вкусни.
Класическите Слепени Меденки са готови.