Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Класически Слепени Меденки

Класически Слепени Меденки

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
46112950
Класически Слепени Меденки
Снимка: Rosi Trifonova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
40
"Ако обичате да приготвяте вкусни сладки за близките си, опитайте тези слепени меденки"

Необходими продукти

  • тесто
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • олио - 1 ч.чаша
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 - 3 бр.
  • мед - 5 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • пълнеж
  • ванилия - 1 прахче
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • конфитюр - 2 - 3 с.л. по избор
  • масло - 80 грама
  • допълнително
  • орехи - 1 к.ч. смлени (за овалване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от всички посочени продукти. Оставете го да почине за кратко, след което го разделете на 4 равни части.

Всяка част оформете на дълъг фитил, а него нарежете на 18 части. От по-малките фитилчета направете топченца, които са големина на по-малък орех. Притиснете ги леко.

Сложете хартия за печене в тава и подредете топчетата, като оставяте малко разстояние между тях.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладките за около 10-тина минути. Охладете ги и с помощта на остър нож изрежете малко в долната им части.

Направете плънката за меденките. За целта смесете заедно смлените на едро орехи с издълбаните трохи от сладките, чаша горещо мляко и 1 ванилийка.

Добавете маслото и разбъркайте, а по желание може да добавите и 2-3 лъжици конфитюр по избор.

Гребвайте по 1 лъжичка от тази смес и пълнете издълбаната сладка.

Слепете сладките по 2 с леко притискане, като дори оставите да излезе от пълнежа.

Оваляйте меденките в смлените орехи. Оставете да престоят една нощ - на следващия ден са още по-меки и вкусни.

Класическите Слепени Меденки са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: