Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Класически Слепени Меденки

Класически Слепени Меденки

Даниела РусеваДаниела Русева
Новак
4410795264
Класически Слепени Меденки
Снимка: Rosi Trifonova
1 / 3
27/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
40
"Ако обичате да приготвяте вкусни сладки за близките си, опитайте тези слепени меденки"

Необходими Продукти

  • тесто
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • олио - 1 ч.чаша
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 4 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 - 3 бр.
  • мед - 5 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • пълнеж
  • ванилия - 1 прахче
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • конфитюр - 2 - 3 с.л. по избор
  • масло - 80 грама
  • допълнително
  • орехи - 1 к.ч. смлени (за овалване)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете меко тесто от всички посочени продукти. Оставете го да почине за кратко, след което го разделете на 4 равни части.

Всяка част оформете на дълъг фитил, а него нарежете на 18 части. От по-малките фитилчета направете топченца, които са големина на по-малък орех. Притиснете ги леко.

Сложете хартия за печене в тава и подредете топчетата, като оставяте малко разстояние между тях.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете сладките за около 10-тина минути. Охладете ги и с помощта на остър нож изрежете малко в долната им части.

Направете плънката за меденките. За целта смесете заедно смлените на едро орехи с издълбаните трохи от сладките, чаша горещо мляко и 1 ванилийка.

Добавете маслото и разбъркайте, а по желание може да добавите и 2-3 лъжици конфитюр по избор.

Гребвайте по 1 лъжичка от тази смес и пълнете издълбаната сладка.

Слепете сладките по 2 с леко притискане, като дори оставите да излезе от пълнежа.

Оваляйте меденките в смлените орехи. Оставете да престоят една нощ - на следващия ден са още по-меки и вкусни.

Класическите Слепени Меденки са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: