Вкусни меденки с пълнеж

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
6673k2k1k3
Вкусни меденки с пълнеж
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
25/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • канела - 1 с.л.
  • брашно - около 800 г
  • за пълнежа
  • краве масло - 125 г
  • пудра захар - 2/3 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ дълбок съд се смесват яйцата, медът, захарта, олиото, канелата, содата и накрая пресятото брашно. Замесва се се меко тесто за меденки. Ако е необходимо, се добавя още брашно.

От тестото се офорюят топчета, не по-големи от орех, и се нареждат в тава покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато покафенеят. Още топли се издълбават.

Плънката се приготвя, като се смесят издълбаните трохи, омекналото масло, пудрата захар и прясното мляко. Млякото се прибавя на няколко пъти, за да не стане сместа прекалено рядка.

Трябва да е като гъста каша. С плънката се запълва издълбаната част от меденките, като едновремено с това и се залепват по две. По желание меденките могат да се декорират с разтопен шоколад.

Хубаво е сладките да поседят един ден преди поднасяне на гости.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: