Начин на приготвяне
Пресейте брашното заедно със содата. Разбъркайте и оставете на страни.
В дълбока купа разбийте яйцата със захарта. Бъркайте до получаваме на пухкав крем. Добавете олиото (на тънка струя) и меда. Отново разбъркайте всички съставки.
Изсипете канелата при брашното. Размесете я добре.
Започнете да добавяте сухите продукти към течните. Добавяйте на части и разбърквате. В началото може да си служите с бъркалка, но накрая използвайте ръцете си.
Получава се меко тесто.
Вземете тава и я застелете с хартия за печене. От тестото започнете да правите топчета малко по-малки от орех. Поставете ги в тавата и леко ги сплескайте.
Изпечете меденките в предварително зягрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. Извадете ги и изчакайте да изстинат.
С малка лъжичка издълбайте внимателно дъното им. Сложете сладко по ваш избор и залепете още една издълбана меденка като капаче.
Така процедирайте и с другите сладки.
Домашни меденки с пълнеж са готови.