Начин на приготвяне
В подходящ дълбок съд се смесват яйцата, медът, захарта, олиото, канелата, содата и накрая пресятото брашно. Замесва се се меко тесто за меденки. Ако е необходимо, се добавя още брашно.
От тестото се офорюят топчета, не по-големи от орех, и се нареждат в тава покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато покафенеят. Още топли се издълбават.
Плънката се приготвя, като се смесят издълбаните трохи, омекналото масло, пудрата захар и прясното мляко. Млякото се прибавя на няколко пъти, за да не стане сместа прекалено рядка.
Трябва да е като гъста каша. С плънката се запълва издълбаната част от меденките, като едновремено с това и се залепват по две. По желание меденките могат да се декорират с разтопен шоколад.
Хубаво е сладките да поседят един ден преди поднасяне на гости.