Начин на приготвяне
Изрежете капачетата на доматите и ги запазете. С помощта на лъжичка внимателно издълбайте вътрешността на доматите.
Наситнете зеления лук и сипете перцата в доматите. Отгоре сложете по един резен моцарела, а върху него чукнете по 1 яйце.
Поръсете пълнените домати с черен пипер и сол. Поръсете с още зелен лук и настържете отгоре кашкавала.
Подгответе си тава с хартия за печене. Сложете отрязаните капачета, а върху тях поставете пълнените домати.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете доматите до готовност - 20-25 минути.
Сервирайте предястието, като го поръсите с копър и украсите с чери домат.
Източник на рецептата вкусни запечени пълнени домати - Maia Ivanova - Кулинарна мрежа.