Начин на приготвяне
Старателно измиваме картофите. Ако имате възможност, изберете да са в приблизително еднакъв размер.
С нож отрежете картофите по дължина на две половинки. Надупчете ги на няколко пъти с клечка за зъби.
Подредете ги надупени в тава, която сте застлали с хартия за печене.
Печете на 200 градуса за около 40 мин.
Щом са готови, ги извадете, за да изстинат. С лъжичка издълбайте картофите като лодка. Подсолете ги.
Отделената част сложете в купичка и намачкайте с вилица.
Настържете кашкавала. Добавете го към намачканите картофи. Разбъркайте.
Започнете да пълните картофите.
Най-отдолу сложете една чаена лъжичка масло.
Над него настъргани кашкавал и картофи. Поръсете лесните пълнени картофи с малко грах.
Отгоре резен топено сирене и отново грах.
Печете пълнените картофи без месо за 10 мин на 200 градуса.