Начин на приготвяне
Картофите се избират да са по-големи и сравнително еднакви по форма.
Измиват се добре, пробождат се с вилица на няколко места, слагат се в тава със съвсем малко вода и се слагат във фурна, загрята на 200 градуса.
Пекат се около 40 минути.
Печените картофи се изваждат и се оставят да изстинат.
След това по дължина на картофите се изрязват капачетата и се издълбават.
В купа се разбива яйцето, прибавя се издълбаната картофена вътрешност, нарязаните на кубчета кашкавал и шунков колбас.
Прибавя се малко сол и плънката за пълнените картофи се разбърква хубаво.
Издълбаните картофи се посоляват и отвътре, след което се напълват с приготвения пълнеж.
Зеленчуковото ястие се слага отново във фурната. Запича се, докато картофите се зачервят леко отгоре.
Пълнени картофи цървули се декорират с листа пресен лук.
Коментари