Родопско вретено

16/01/2020
"Родопско вретено - ако не сте пробвали досега, много сте изпуснали "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 967
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба за няколко минути в хладка вода. Изцедете го от излишната течност и го смесете с каймата, 2 яйца, половината от магданоза и овкусете със сол и черен пипер на вкус. Ако каймата стане твърде мека, може да добавите и 1-2 с.л. галета.

Оставете каймата да си почива на хладно. В това време сварете 2 яйца и морковите. Обелете яйцата и ги настържете заедно с краставичките и морковите на едро ренде. Разбъркайте и добавете остатъка от магданоза, сол и черен пипер.

От каймата отделете голямо парче (около 100-120 г) и го оформете като голямо кебапче. Разплескайте го в средата и сложете 1 с.л. от плънката. Загърнете го на солено руло и го оваляйте в галетата. Потопете го след това в разбитите яйца и изпържете до готовност в силно сгорещено олио.

Поднесете готовото родопско вретено със салата.

Рейтинг

5 5
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар