Телешко филе с боровинки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921208636
Телешко филе с боровинки1 / 2
21/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистете телешкото бонфиле от ципите и жилите. Нарежете леко диагонално на филии с дебелина 3 см. Леко начукайте телешките филии. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги намажете с олио от двете страни. Изпечете месото върху силно загрята плоча или скара, така че отвътре да остане леко розово, а отвън да се запечата.

Запържете маслото за кратко. Добавете измитите боровинки, залейте с коняка, лимонов сок и сметаната и задушавайте 15 минути на тих огън. Сложете телешките котлети и кипнете сместа. Задушавайте още 3-4 минути на тих огън и поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: