Начин на приготвяне
Нарежете телешкото на филийки и запечатайте в тиган с 3 с.л. олио.
В тава наредете парчетата месо с мазнината и добавете около 2 с.л. олио и около 150 мл вода.
Покрийте тавата с фолио и я поставете в предварително загрята фурна на 170 °C без вентилатор. Печете месото около 60-70 минути или до готовност.
Лука нарежете на ситно, а морковите - на колелца. Запържете първо лука, а след това и морковите в останалото олио.
Добавете нарязания на тънки филийки чесън и отново запържете за кратко. Добавете брашното и червения пипер. Запържете и тях за кратко.
Разредете доматеното пюре с 200 мл вода и го добавете към зеленчуците. Разбъркайте.
Добавете консервата грах и чубрицата. Добавете и около 1 литър гореща вода и около 2 ч.л. сол.
Оставете сместа да поври около 5 минути, докато омекнат морковите. След като месото се е изпекло, извадете тавата от фурната.
Добавете зеленчуците от тенджерата при месото в тавата. Разбъркайте.
Увеличете температурата на фурната на 200 °C без вентилатор и върнете телешкото с грах във фурната без фолиото.
Изчакайте, докато най-вкусното телешко с грах заври и след това го гответе още около 20 минути.