Телешко филе с боровинки

Александра Павлова
Александра Павлова
Новак
21/09/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 717
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистете телешкото бонфиле от ципите и жилите. Нарежете леко диагонално на филии с дебелина 3 см. Леко начукайте телешките филии. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги намажете с олио от двете страни. Изпечете месото върху силно загрята плоча или скара, така че отвътре да остане леко розово, а отвън да се запечата.

Запържете маслото за кратко. Добавете измитите боровинки, залейте с коняка, лимонов сок и сметаната и задушавайте 15 минути на тих огън. Сложете телешките котлети и кипнете сместа. Задушавайте още 3-4 минути на тих огън и поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар