Телешко филе с боровинки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
910
68
46
21/09/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 805
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Телешко Задушено

Начин на приготвяне

Хубаво почистете телешкото бонфиле от ципите и жилите. Нарежете леко диагонално на филии с дебелина 3 см. Леко начукайте телешките филии. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги намажете с олио от двете страни. Изпечете месото върху силно загрята плоча или скара, така че отвътре да остане леко розово, а отвън да се запечата.

Запържете маслото за кратко. Добавете измитите боровинки, залейте с коняка, лимонов сок и сметаната и задушавайте 15 минути на тих огън. Сложете телешките котлети и кипнете сместа. Задушавайте още 3-4 минути на тих огън и поднесете с гарнитура от задушени зеленчуци.

Чук за месо с брадвичка-46%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Чук за месо с брадвичка
13.00 лв.
7.00 лв.
Виж ››

Инструмент за месо 2 в 1 - чук за месо с брадвичка. Обработете всяка пържола или ребърца, поднасяйки на близките си крехко и вкусно месо. С брадвичката може да оформите перфектните стекове, после да ги начукате с чука и да ги метнете във фурната или на скарата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар