Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Пълнени картофи с яйца и шунка

Пълнени картофи с яйца и шунка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Пълнени картофи с яйца и шунка
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"И на вас ли ви проговориха пълнените картофи с яйца и шунка или просто ние сме много гладни"

Необходими продукти

  • картофи - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • шунка - 8 слайса
  • прясно сирене - 150 г
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • краве масло - 2 с.л., меко
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите в леко подсолена вода, без да ги белите. Добре е да останат по-твърди, а не разварени, защото има опасност да се напукат.

Извадете от водата и оставете малко да поизстинат, но да останат все още топли.

Срежете на две всеки картоф и извадете с лъжица вътрешността, оставяйки 1/2 пръст от стените, за да се запази формата.

Намачкайте картофената вътрешност със маслото, черен пипер и сол. Добавете сиренето нарязано на парченца и яйцата- леко разбити. Хубаво разбъркайте.

Във всеки издълбан половинка картоф сложете по един слайс шунка, като го сгънете по удобен за вас начин.

Краищата е добре да излизат навън, за да е по-красиво, а вътре да се образува ваничка, в която ще разпределител от плънката.

Сложете пълнените картофи да се пекат на 200 градуса, докато яйцата стегнат и добият лек загар.

Поднесете пълнените картофи с яйца и шунка топли, поръсени със свеж, накълцан магданоз.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: