Начин на приготвяне
Сварете картофите в леко подсолена вода, без да ги белите. Добре е да останат по-твърди, а не разварени, защото има опасност да се напукат.
Извадете от водата и оставете малко да поизстинат, но да останат все още топли.
Срежете на две всеки картоф и извадете с лъжица вътрешността, оставяйки 1/2 пръст от стените, за да се запази формата.
Намачкайте картофената вътрешност със маслото, черен пипер и сол. Добавете сиренето нарязано на парченца и яйцата- леко разбити. Хубаво разбъркайте.
Във всеки издълбан половинка картоф сложете по един слайс шунка, като го сгънете по удобен за вас начин.
Краищата е добре да излизат навън, за да е по-красиво, а вътре да се образува ваничка, в която ще разпределител от плънката.
Сложете пълнените картофи да се пекат на 200 градуса, докато яйцата стегнат и добият лек загар.
Поднесете пълнените картофи с яйца и шунка топли, поръсени със свеж, накълцан магданоз.
Добър апетит!