Начин на приготвяне
Картофите се обелват, варят се 10 минути в подсолена вода, отрязва се малко от едната страна и се издълбават внимателно от другата, без да се отъняват прекалено стените им.
Дребно нарязаният лук се задушава до омекване в три супени лъжици растително масло, след което се отдръпва от огъня.
Прибавят се нарязаните домати, отцедени от сока, сиренето, разбитите яйца, магданоз и черен пипер.
С тази смес се пълнят издълбаните картофи.
Пълнените картофи се нареждат в намазана с мазнина тавичка, заливат се с останалата мазнина, силно загрята, и се пекат 10 мин, след което се прибавя сокът от доматите.
Допичат се и се изваждат от фурната.
Наръсват се с настъргания кашкавал и ситно нарязан магданоз и се поднасят със сос бешамел, приготвен от маслото, брашното и млякото, подправен на вкус със сол, лимонова кора, лимонов сок и черен пипер.