Турско трилече

ГеновеваГеновева
Ентусиаст
153
694
949
45
1
14/08/2020
"Оригинално турско трилече "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо339
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • яйца - 6 бр
  • захар - 150 г
  • ванилия - 1 бр. течна ампула
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за сиропиране
  • прясно мляко - 700 мл (3 %)
  • течна сметана - 200 м
  • кондензирано мляко - 300 мл от 7. 5 %
  • карамелен топинг - за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъците от белтъците.

Разбийте белтъците на сняг, а след това и жълтъците заедно със захарта и ванилията. След това добавете жълтъците към белтъците и разбийте отново.

Накрая прибавете пресятото брашното смесено с бакпулвера и доразбийте. Изсипете сместа върху хартия за печене и печете в загрята фурна за около 10-15 минути.

След това извадете блата и го оставете да се охлади хубаво. В касерола изсипете течната сметана и я затоплете, след което я изсипете на дъното на тавичка, в която ще сиропираме нашия блат.

Сложете блата върху течната сметана.

След това затоплете прясното мляко заедно с кондензираното мляко и сиропирайте отгоре блата хубаво внимателно.

Пъхнете тавата със сиропирания сладкиш в хладилника за 2 часа. Накрая полейте отгоре с карамелен топинг сервирайте студено нашето Трилече.

Турското трилече е готово.

Практичен метален нож за тесто 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен метален нож за тесто 20 см
7.55 лв.
Виж ››

Приготвянето на тестени сладкиши и солени изделия вече е по-лесно, бързо и точно, благодарение на металния нож за тесто. Усъвършенствайте уменията си в боравенето с тесто и станете истински самоук талант с вашия нов метален нож за тесто!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар