Начин на приготвяне
Желатинът се залива с 50 мл студена вода и се оставя да набъбне.
Към 400 мл от прясното мляко се добавя 150 г захар и се загрява до кипване.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
Жълтъците се разбиват леко и към тях на тъна струйка се прибавя млякото. Връща се на котлона и се вари 2-3 минути, като се бърка постоянно. Добавя се желатин и сместа се оставя да изстине.
Белтъците се разбиват с останалите 50 г захар до плътност.
Прибавят се към изстиналия яйчен крем.
Течната сметана се разбива до меки връхчета. Добавя се към крема.
В подходяща форма се слага част от крема. Върху него се подреждат бишкоти, натопени в останалото 150 мл мляко. Разпръскват се къпини.
Следва крем, вкусни бишкоти, къпини и т.н. до изчерпване на продуктите.
Крем Дипломат се поставя в хладилник за няколко часа да се стегне.
Обръща се в подходящ поднос. За по-лесно обръщане, формата се потапя за няколко секунди в топла вода.
Да ви е сладко с Крем дипломат с плодове!