Начин на приготвяне
В две купи се разделят белтъците и жълтъците на яйцата.
Жълтъците се разбиват с едната чаша захар, прибавя се прясното мляко брашното и ванилията. Сместа се разбърква и слага на котлона. Кремът се вари на умерена температура и се разбърква често, за да не загори и стане на бучки. Щом се сгъсти се дръпва от котлона.
Желатинът се накисва с малко вода и след като набъбне се втечнява на водна баня. Втечненият желатин се добавя към крема.
Белтъците се разбиват на сняг заедно с втората чаша захар. Като станат на пухкава твърда пяна се изсипват при сварения крем, като внимателно се разбъркват, за да не изгубят пухкавоста си.
От сместа се заделя около 1/3 и в нея се прибавя какаото. Размесва се докато какато се поеме изцяло.
В подходящ съд се изсипват двата цвята крем, като се редуват. Ако искате повече шарки, кремът може да се разбърка два-три пъти с лъжица, като се загребва от дъното с въртеливи движения.
Десертът се поставя в хладилник и се оставя поне за една нощ да се стегне, след което е готов за консумация.