Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински котлети с лук и бира на фурна

Свински котлети с лук и бира на фурна

Свински котлети с лук и бира на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
4
"Мъжко щастие в чинията - свинско с лук и бира на фурна"

Необходими продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 5 бр.
  • гъби - 5 бр.
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • пилешки бульон - 1 бр.
  • кимион
  • индийско орехче
  • риган
  • пушен червен пипер
  • бира - 1 /2 кутийка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, обелете и изчистете всички зеленчуци.

Нарежете ги на дъното на гювеч с капак. Поръсете с малко зехтин и натрошете пилешкия бульон.

Разбъркайте и поставете свинските котлети върху тях. Поръсете ги със сол, черен пипер, риган, индийско орехче, кимион и пушения червен пипер.

Поръсете с няколко капки зехтин и налейте бирата.

Затворете и поставете в студена фурна на 250 градуса за 20 минути.

Намалете на 160 градуса и печете сочните свински пържоли 3 часа.

Извадете, оставете леко да изстине и сервирайте свинските котлети с лук и бира на фурна, докато са топли.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: