Рататуй с кашкавалена коричка

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
10
31
607
2
06/06/2020
"Вижте как се приготвя рататуй с кашкавалена коричка "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загрейте фурната си до 180 градуса.

Измийте и нарежете патладжана, тиквичките, доматите, моркова колелца и белия лук на пръстени. Нарежете си половинката лук и скилидките чесън на ситно.

След това изсипете олио в голям незалепващ тиган и задушете лука и чесъна за 2 минути.

След това подправете и добавете половината от доматите, дафинов лист, мащерка, босилек и готвене 5 минути на средно слаб огън.

След това в друг тиган с незалепващо покритие изпечете тиквичките и патладжана за 2 до 3 минути от всяка страна.

Подредете зеленчуците си по ваш избор в тавичка, след което изсипете задушените домати, лук и чесън и поръсете вашия рататуй с настърган кашкавал/пармезан.

Накрая покрийте съда с алуминиево фолио и сложете във фурната за 40 минути готвене.

Бележка: Има и вариант, без да запичате зеленчуците на тигана. Можете да добавите и пиперки, нарязани на пръстени. Просто ги наредете сурови в тавата и печете. Стават също вкусни. Опитайте и този вариант на френската рецепта.

Рататуй с кашкавалена коричка - насладете се на вкусно ястие с патладжани!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар