Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Рататуй с кашкавалена коричка

Рататуй с кашкавалена коричка

IvelinaIvelina
Новак
832972k
Рататуй с кашкавалена коричка
Снимка: Ivelina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вижте как се приготвя рататуй с кашкавалена коричка"

Необходими продукти

  • патладжани - 1 среден
  • бял лук - 1 голям, нарязан на пръстени
  • тиквичка - 1
  • босилек - 4 пресни листа
  • домати - 3 средни
  • моркови - 1 голям
  • домати - 125 г , ситно нарязани
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1/2 малък, нарязан ситно
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 1
  • мащерка - 1 ч.л. прясна
  • пармезан - 75 настърган/кашкавал
  • сол сол
  • пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо загрейте фурната си до 180 градуса.

Измийте и нарежете патладжана, тиквичките, доматите, моркова колелца и белия лук на пръстени. Нарежете си половинката лук и скилидките чесън на ситно.

След това изсипете олио в голям незалепващ тиган и задушете лука и чесъна за 2 минути.

След това подправете и добавете половината от доматите, дафинов лист, мащерка, босилек и готвене 5 минути на средно слаб огън.

След това в друг тиган с незалепващо покритие изпечете тиквичките и патладжана за 2 до 3 минути от всяка страна.

Подредете зеленчуците си по ваш избор в тавичка, след което изсипете задушените домати, лук и чесън и поръсете вашия рататуй с настърган кашкавал/пармезан.

Накрая покрийте съда с алуминиево фолио и сложете във фурната за 40 минути готвене.

Бележка: Има и вариант, без да запичате зеленчуците на тигана. Можете да добавите и пиперки, нарязани на пръстени. Просто ги наредете сурови в тавата и печете. Стават също вкусни. Опитайте и този вариант на френската рецепта.

Рататуй с кашкавалена коричка - насладете се на вкусно ястие с патладжани!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: