Ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Гаспачо от авокадо и краставица

Гаспачо от авокадо и краставица

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Гаспачо от авокадо и краставица
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Общо
12 мин.
Порции
4
"Разкошно гаспачо от авокадо и краставица - опитахте ли го вече?"

Необходими продукти

  • авокадо - 2 бр. добре узряло
  • краставици - 1 бр. около 250 г
  • чушки - 1 бр. зелени
  • лук - 1/4 глава, 40 г
  • чесън - 1 скилидка
  • сок от лимон - от 1/2 цитрус
  • оцет - 15 мл
  • зехтин - 50 мл + за поръсване при сервиране
  • лед - 100 г натрошен
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • кориандър - 2 стръка, свежи листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Обелете и нарежете на парченца мекото авокадо. Към него прибавете почистената и нарязана чушка и полуобелена, измита и нарязана краставица, както и клонките свеж кориандър.

Сложете и лука и чесъна, сол, 300 мл вода с леда и пасирайте или пуснете да се смели всичко в блендер.

2. Налейте зехтина и оцета и отново включете уреда за няколко секунди.

3. Готовото гаспачо по желание разредете с още вода и доовкусете на сол.

4. Сервирайте студената супа на момента, поръсена с парченца авокадо и ароматен зехтин.

Добър апетит с тази свежа испанска супа.

Гаспачо от авокадо и краставица - чудесен начин да се разхладите.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: