Начин на приготвяне
Почистваме много добре свинските крачета и свинските ушички.
Поставяме ги в тенджера под налягане, добавяме и джолана и ги заливаме със студена вода, толкова колкото да ги покрие.
Добавяме 1 супена лъжица сол, 5-6 зърна черен пипер и поставяме на котлона да заври водата, след което намаляваме и оставяме да ври, докато место започне да пада от кокала.
След като всичко е готово, изваждаме от бульона и леко охлаждаме.
Премахваме всички кости от ястието със свинско, отстраняваме и зърната черен пипер от бульона.
Накълцваме си по-едрите парчета и връщаме обратно в бульона.
Обелете 4-5 скилидки чесън и ги счукваме, като добавяме в чесъна 2 супени лъжици винен оцет.
Всичко това добавяме при месото и бульона, като разбъркваме добре готовата пача.
Разсипваме в купи и оставаме да изстине.
Прибираме в хладилника за 1 нощ и след това сервираме студената пача от свински уши и крачета.