Студена пача

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k626
08/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
270 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • свинска глава - 200 г
  • свински крака - 200 г
  • свински уши - 300 г и опашка
  • оцет - 1 - 2 с. л
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и измити свински продукти се накисват в подсолена вода на тих огън, докато месото се отдели от костите.

Отстранява се от огъня и се прибавят чесънът и оцетът. Една част от бульона се прецежда и се разлива в съдове. Охлажда се до желиране. Върху него по желание се подреждат ивички от кисели краставички, твърдо сварени яйца, моркови и др.

Заливат се с прецедения, охладен свински бульон и се оставя да желира. Тогава се подрежда обезкостеното и нарязано на малки парчета месо.

Залива се със студен, прецеден и овкусен бульон. Оставя се да желира и пачата се поднася.

Ако сте почитатели на този вид ястия, задължително опитайте тази свинска пача

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: