Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Студена пача от дива свиня

Студена пача от дива свиня

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k324k
Студена пача от дива свиня1 / 2
30/12/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • свинска глава - 150 гр.
  • свински крака - 150 гр.
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • лук - 50 гр.
  • моркови - 20 гр.
  • керевиз - 20 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите глава и крака се варят заедно с морковите, керевиза, начукания черен пипер и лука до омекване на месото, след което то се накъсва на дребно.

Бульонът се прецежда, смесва се с месото, подправя се с чесъна и се оставя да замръзне. Към пачата могат да се прибавят морковите, керевиза и лука, които са врели в бульона.

Пачата може да се замрази в тава и след това да се нареже на порции.

Ако замразяването стане в отделни чаши, след обръщането им пачата се гарнира с яйца, моркови и магданоз.

Чашите или тавата, в които ще се замразява пачата, трябва предварително да се намокрят със студена вода.

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: