Ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Плодово гаспачо с канела

Плодово гаспачо с канела

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Плодово гаспачо с канела1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • праскови - 10 бр.
  • канела - 3 бр. пръчици
  • пъпеш - 1 бр. малък
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се попарват с вряла вода, ципата се маха и плодовете се режат на половинки.

Костилките се отстраняват. Две от прасковите се оставят настрана. Пъпешът се обелва и се махат семките.

Пъпешът и 8 праскови се пасират. Лимонът се изцежда, сокът се добавя към пасираните плодове. Останалите две праскови се нарязват на тънки резенчета и се добавят в сместа.

Всичко се оставя в хладилника за 1 час. Сервира се, като във всяка порция се слага по половин пръчица канела.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: