Ezine.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Гаспачо»Гаспачо от манго и крема сирене

Гаспачо от манго и крема сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Гаспачо от манго и крема сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Много интересно и апетитно Гаспачо с манго и крема сирене - със сигурност ви е любопитно какъв ще бъде вкусът му"

Необходими продукти

  • манго - 300 грама
  • маскарпоне - 4 с.л. (или друго кремообразно сирене)
  • чесън - 1 скилидка
  • краставици - 450 грама + лентички за украса
  • лук - 1 средна глава
  • оцет - 2 с.л.
  • зехтин - за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете мангото и го нарежете на малки парчета.

Почистете краставицата, чесъна и лука и също ги наситнете. Смесете ги с оцета, солта и маскарпонето, налейте малко вода.

Пасирайте всички продукти с блендер, за да се получи кремообразна смес. Овкусете с още сол и оцет, ако е необходимо, налейте още млако вода.

Приберете в хладилник да се охлади за 30-тина минути.

Сипете гаспачото в големи чаши или купички. Във всяка една порция капнете по малко зехтин.

За да украсите студената супа, нанижете тънките ленти от краставицата на малки дървени клечки и сложете вътре.

Сервирайте гаспачото за предястие.

Гаспачото от манго и крема сирене е готово.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: