Крехки свински пържоли в йенска тенджера

АнабелАнабел
Ветеран
489
2k
916
203
17/05/2020
"Йенската тенджера прави чудеса, щом стане дума за крехки пържолки "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо509
  • Преглеждания за месеца509
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя маринатата, като за целта в голяма купа или тенджерка се смесват две счукани скилидки чесън, соевият сос, кетчупът, горчицата, кърито, мащерката, червеният и черният пипер.

Разбъркват се хубаво до еднообразна смес. Свинските вратни пържоли се поръсват със сол на вкус и всяка се намазнява с приготвената марината.

Маринованите свински пържоли се оставят вътре в купата или в тенджерката и се похлупват. Оставят се да престоят поне 2-3 часа в хладилника, за да поемат ароматите.

След това се нареждат в йенска тенджерка. В нея се налива и малко готов зеленчуков бульон.

След това тенджерката се похлупва с капак и поставя в студена фурна. Пържолите се пекат на 200 градуса за около час.

Крехките свински пържоли в йенска тенджера се сервират с гарнитура по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар