Начин на приготвяне
Първо се приготвя маринатата, като за целта в голяма купа или тенджерка се смесват две счукани скилидки чесън, соевият сос, кетчупът, горчицата, кърито, мащерката, червеният и черният пипер.
Разбъркват се хубаво до еднообразна смес. Свинските вратни пържоли се поръсват със сол на вкус и всяка се намазнява с приготвената марината.
Маринованите свински пържоли се оставят вътре в купата или в тенджерката и се похлупват. Оставят се да престоят поне 2-3 часа в хладилника, за да поемат ароматите.
След това се нареждат в йенска тенджерка. В нея се налива и малко готов зеленчуков бульон.
След това тенджерката се похлупва с капак и поставя в студена фурна. Пържолите се пекат на 200 градуса за около час.
Крехките свински пържоли в йенска тенджера се сервират с гарнитура по желание.