Свински пържоли с лук и моркови на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
343
3
17/05/2020
"Добър апетит с крехките свински пържолки с чудна гарнитура "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме разтопеното масло, меда, лимона, солта, главата лук, която сме нарязали на дребно, и черния пипер. Разбъркваме хубаво.

Получава се марината, в която поставяме свинските вратни пържоли.

В тава поставяме маринованите свински пържоли, поливаме ги с чашата бира и ги поставяме във фурната да се пекат под фолио на 200 градуса около 1 час.

След това премахваме фолиото и допичаме до желания загар.

Докато чакаме пържолите, приготвяме морковите и картофите по следният начин.

Измиваме картофите и морковите и ги нарязваме на не много тънки ленти. Изсипваме ги в тава и ги поливаме със зехтина, добавяме 1/2 ч.ч. вода, овкусяваме със солта, черния пипер, мащерката и чубрицата и поставяме да се пекат.

Поднасяме готовата гарнитура заедно с крехкото печено свинско.

Добър апетит с тези свински пържоли с лук и моркови на фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар