Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с лук и моркови на фурна

Свински пържоли с лук и моркови на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Свински пържоли с лук и моркови на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
17/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Добър апетит с крехките свински пържолки с чудна гарнитура"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг вратни
  • краве масло - 50 г
  • мед - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бира - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • за гарнитурата
  • моркови - 4 бр.
  • картофи - 4 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • мащерка - щипка
  • сол - на вкус
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесваме разтопеното масло, меда, лимона, солта, главата лук, която сме нарязали на дребно, и черния пипер. Разбъркваме хубаво.

Получава се марината, в която поставяме свинските вратни пържоли.

В тава поставяме маринованите свински пържоли, поливаме ги с чашата бира и ги поставяме във фурната да се пекат под фолио на 200 градуса около 1 час.

След това премахваме фолиото и допичаме до желания загар.

Докато чакаме пържолите, приготвяме морковите и картофите по следният начин.

Измиваме картофите и морковите и ги нарязваме на не много тънки ленти. Изсипваме ги в тава и ги поливаме със зехтина, добавяме 1/2 ч.ч. вода, овкусяваме със солта, черния пипер, мащерката и чубрицата и поставяме да се пекат.

Поднасяме готовата гарнитура заедно с крехкото печено свинско.

Добър апетит с тези свински пържоли с лук и моркови на фурна.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: