Турско пиде с кайма

09/05/2020
"Класическо ястие от турската кухня - така обичаното пиде с кайма "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо532
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • За тестото
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - 1 супена лъжица
  • сол - ½ супена лъжица
  • олио - 6 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 5 - 6 ч.ч.(трябва да се добавя в малки количества )
  • За плънката
  • кайма - 500 г/добре би било да е телешка/
  • лук - 1 глава
  • магданоз
  • червен пипер - млян
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - за поръсване
  • копър - свеж
  • жълтъци - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята и захарта в хладка вода в дълбока купа и разбъркайте. Изчакайте, докато маята набъбне. Започнете омесването постепенно, като добавяте и другите съставки за тестото.

Оставете тестото да престои половин час.

Омесете каймата с подправките, добавете и лука, настърган на ренде. След това разделете тестото си на желаните размери и го разточете надлъжно.

Разстелете каймата в средната част, като загладите и притиснете. Намажете крайчетата с разбит жълтък. Изпечете пидетата, като ги наредите в тава, застлана с домакинска хартия, в предварително загрята фурна.

Печете пидетата с кайма до златистокафяво на 250 градуса. Преди готовнос, поръсете турските пидета с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му. Преди поднасяне поръсете със свеж копър.

Насладете се на турско пиде с кайма!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар