Пилешка кавърма с гъби и кашкавал

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
645
2k
5k
343
3
06/05/2020
"Вкусна пилешка кавърма с гъби и кашкавал "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо169
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре и подсушаваме пилешкото филе.

Нарязваме го на хапки и го поставяме в тигана с мазнината да се запържи.

След около 5 минути добавяме лука, който предварително сме нарязали на полумесци, гъбите на кубчета и морковите на шайби.

Продължителността на пържене продължава още десетина минути, след това добавяме чесъна, червения пипер и доматеното пюре, разредено с вода.

Към всичко това добавяме дафиновия лист и малко черен пипер на зърна.

Оставяме да къкри на тих огън, като посоляваме.

Размиваме във виното брашното и добавяме към пилешка кавърма и оставяме да заври заради суровото брашно.

Готовата смес поставяме в съд, поръсваме с настъргания кашкавал вкусната пилешка кавърма и поставяме във фурната.

Оставяме така до желания загар вкусната кавърма.

Вадим и поръсваме пилешката кавърма с гъби и кашкавал с нарязания на ситно магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар