Начин на приготвяне
Измиваме добре и подсушаваме пилешкото филе.
Нарязваме го на хапки и го поставяме в тигана с мазнината да се запържи.
След около 5 минути добавяме лука, който предварително сме нарязали на полумесци, гъбите на кубчета и морковите на шайби.
Продължителността на пържене продължава още десетина минути, след това добавяме чесъна, червения пипер и доматеното пюре, разредено с вода.
Към всичко това добавяме дафиновия лист и малко черен пипер на зърна.
Оставяме да къкри на тих огън, като посоляваме.
Размиваме във виното брашното и добавяме към пилешка кавърма и оставяме да заври заради суровото брашно.
Готовата смес поставяме в съд, поръсваме с настъргания кашкавал вкусната пилешка кавърма и поставяме във фурната.
Оставяме така до желания загар вкусната кавърма.
Вадим и поръсваме пилешката кавърма с гъби и кашкавал с нарязания на ситно магданоз.