Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с грах и кашкавал

Солен кекс с грах и кашкавал

Нина Б ИвановаНина Б Иванова
Копирайтър
461831301
Солен кекс с грах и кашкавал
Снимка: Нина Б Иванова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Кекс с грах не бяхте опитвали и сме изненадани много приятно"

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя
  • кашкавал - 200 г
  • сирене - 300 г
  • масло - 100 г
  • грах - 150 г
  • брашно - 200 г
  • прясно мляко - 350 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето натрошете, а кашкавалът настържете.

Грахът, ако е от консерва, го отцедете добре.

Маслото разтопете на водна баня.

Брашното и содата смесете добре.

Вземете дълбока купа и сложете яйцата. Разбийте ги и прибавете прясното мляко и разтопеното масло.

Разбъркайте добре и започнете да сипвате бавно брашното и содата като непрекъснато бъркате.

Когато стане еднородна смес добавете сиренето към продуктите за солен кекс. Разбъркайте отново и добавете настъргания кашкавал. Накрая прибавете граха и внимателно разбъркайте сместа за солен кекс с кашкавал.

В голяма тавичка, на която сте намазали дъното с масло, изсипете сместа и сложете да се пече на 180 градуса за около 1 час нашия кекс с грах.

Солен кекс с грах и кашкавал - подходящ за всяко време от деня.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: