Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата. Прибавя се на струйка прясното мляко. След това се добавят зехтинът, солта, на порции пресятото брашно и бакпулвер.
Бъркането продължава, докато се получи еднородна гладка смес. Сиренето се нарязва на кубчета, колбасът и сушените домати на дребно, а маслините на филийки.
Нарязаните продукти се слагат заедно с тиквените семки в кексовото тесто.
Всичко се разбърква отново, за да се разпределят прибавените продукти равномерно в тестото, след което то се прехвърля в продълговата форма за кекс (предварително покрита отвътре с хартия за печене).
Така приготвеният солен кекс се пече в загрята на 180 градуса фурна. Пече се около 50 минути, като готовността му се проверява с метода на сухата клечка.
Поднасяме готовия шарен солен кекс.
Ароматен кекс със сушени домати и маслини!