Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с кашкавал и маслини

Солен кекс с кашкавал и маслини

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Солен кекс с кашкавал и маслини
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Тази рецепта ще ви стане любима! Пригответе веднъж този солен кекс и ще го правите вече редовно"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сода - 1 ч.л. равна
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
  • пълнозърнесто брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • маслини - 15 бр.
  • мащерка - суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта.

В отделен съд смесете киселото мляко и содата и разбъркайте. Щом шупне, ги прибавете към яйцата.

Добавете зехтина и брашното.

Накрая прибавете кашкавала, предварително нарязан на малки кубчета.

Покрийте малка правоъгълна тава с хартия за печене и леко намаслете.

Изсипете кексовата смес и разпределете отгоре маслините.

Поръсете със суха мащерка и сложете соления кекс да се пече в загрята фурна на 180 °C за около 25 минути до суха клечка.

Бърз и вкусен солен кекс с кашкавал и маслини, подходящ за закуска.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: