Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен безглутенов кекс с шунка и кашкавал

Солен безглутенов кекс с шунка и кашкавал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8732k17k
Солен безглутенов кекс с шунка и кашкавал
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Богат солен кекс без глутен Може да се похапва за закуска или в офиса - вкусен и засищащ"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр. (М размер)
  • оризово брашно - 300 грама
  • бадемово брашно - 2 с.л. с връх
  • прясно мляко - 150 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бяло вино - 150 мл
  • зелени маслини - 60 - 70 грама (обезкостени)
  • шунка - 200 грама
  • кашкавал - 200 грама
  • зехтин - 50 мл екстра върджин
  • черен пипер - 2 щ.
  • сол - 1 равна ч.л.
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе правоъгълна форма за кекс и я намазнете с масло.

Сипете двата вида брашно в блендер.

Добавете виното, млякото, яйцата, содата, черния пипер и солта. Пасирайте на висока скорост до хомогенност.

Прибавете обезкостените маслини (цели), нарязаните шунка и кашкавал. Разбъркайте.

Прехвърлете сместа в намазнената форма.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Изпечете соления кекс до готовност - около 70-75 минути. Ако започне да прегаря, може да намалите градусите на 170.

Оставете соления кекс да се охлади добре и го извадете от формата. Нарежете и поднесете.

Соленият безглутенов кекс с шунка и кашкавал е готов.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: