Начин на приготвяне
Подготвяме свинското месо за печене, като махаме всякакви ципи и жили. Нарязваме свинските пържолки на две равни половинки. На всяка половинка от месото, с помощта на остър нож, правим разрез по средата и напъхваме по 3 сливи вътре.
Намазваме нарязаните свински филета, ябълковите и лучените слайсове с разтопеното масло, и поръсваме слайсовете с пудрата захар.
Слагаме малко мазнина в дълбок тиган и поставяме там свинските пържолки. Мятаме тигана на разгорещените въглища на барбекюто и печем свинското равномерно от двете страни. Като се поизчервят малко, добавяме ябълковите и лучените слайсове и продължаваме да печем, като обръщаме често. Печем за около 7 минути или по наша преценка свинското с ябълки.
Смесваме в малка купа сметаната, брендито и нарязания див лук. Тази смес изсипваме в тигана с месото и слайсовете и оставяме да къкри за около 3 минути. Овкусяваме с малко сол и млян черен пипер, ако е необходимо. Нарязваме свинските филета на по-малки парчета и разделяме готовото ястие в четири топли чинии.
Гарнираме със свежа зелена салата вкусното печено свинско с ябълки и лук на барбекю.