ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешки джоланчета на барбекю

Агнешки джоланчета на барбекю

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
3361k179
Агнешки джоланчета на барбекю
28/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Да ви е сладко с тези агнешки джоланчета на барбекю!"

Необходими Продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 1/3 ч.ч.
  • агнешки джолан - 6 бр
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа изсипваме зехтина и слагаме нарязания на половинки чесън. Покриваме купата с фолио и я оставяме на стайна температура да се маринова за цяла нощ.

Подготвяме барбекюто на дървени въглища за индиректно печене (или скара) и нагласяваме на умерена температура.

С помощта на остър нож оформяме агнешките джоланчета, като премахваме всякакви жили и ципи. Намазваме маринованото агнешко обилно с овкусената с чесън зехтинова мазнина и поръсваме със солта и черния пипер.

Слагаме подготвените агнешко на скарата на барбекюто и затваряме капака. Печем ги около 35-45 минути или до когато преценим, че са се опекли добре.

Сервираме печеното агнешко с гарнитура от зеленчуци на скара - например пълнени пиперки на скара и печени картофи на скара, с подходящи подправки.

Да ви е сладко с агнешки джоланчета на барбекю!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: