Начин на приготвяне
В малка купа изсипваме зехтина и слагаме нарязания на половинки чесън. Покриваме купата с фолио и я оставяме на стайна температура да се маринова за цяла нощ.
Подготвяме барбекюто на дървени въглища за индиректно печене (или скара) и нагласяваме на умерена температура.
С помощта на остър нож оформяме агнешките джоланчета, като премахваме всякакви жили и ципи. Намазваме маринованото агнешко обилно с овкусената с чесън зехтинова мазнина и поръсваме със солта и черния пипер.
Слагаме подготвените агнешко на скарата на барбекюто и затваряме капака. Печем ги около 35-45 минути или до когато преценим, че са се опекли добре.
Сервираме печеното агнешко с гарнитура от зеленчуци на скара - например пълнени пиперки на скара и печени картофи на скара, с подходящи подправки.
Да ви е сладко с агнешки джоланчета на барбекю!