Начин на приготвяне
Ако са ви омръзнали печеното агнешко и агнешките котлети, опитайте този арабски шиш кебап. Това ястие става бързо за готвене, независимо дали ще е на барбекюто или на грила.
Нарязваме месо от агнешки бут на големи кубчета и ги поставяме в дълбока купа.
Смесваме натрошената скилидка чесън, солта, черния пипер, настъргания джинджифил, куркумата на прах, мления кориандър, мления кимион, лимоновия сок, сусамовото и фъстъченото масло.
Разбъркваме хубаво всички съставки и пресипваме готовата смес върху нарязаните кубчета агнешко месо. Разбъркваме хубаво, като внимаваме всички парчета да са се намазали със сместа.
Покриваме купата с капак или с фолио и я слагаме в хладилник за около 3 часа или за цяла нощ.
Нанизваме маринованото агнешко на класически шишчета (намазани с мазнина преди нанизването), като слагаме по 4 кубчета на едно шишче. Слагаме ги върху жарта на барбекюто и ги печем до степен силно кафяво навсякъде.
Сервираме вкусния агнешки шиш кебап на барбекю с гарнитура от ориз или с селска пърленка.