Мусака със сос Бешамел

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1192
60
1175
16
22/03/2020
"Чудна мусака се получи със сос Бешамел - опитайте и вие "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо426
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите, нарежете ги на малко кубчета и ги поставете в купа с вода.

Почистете лука, чушката, моркова и домата, нарежете ги на ситно, поставете ги в предварително нагрятото олио и запържете за около 2-3 минути.

Добавете каймата и запържете, докато стане на кафяви гранули.

Сипете сместа в тава и добавете прецедените картофи, посолете и поръсете с черен пипер на вкус и чубрицата, разбъркайте.

Добавете дафиновите листа и малко вода (около 1/2 ч.ч.), поставете тавата с апетитната мусака в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете до готовност на картофите.

През това време си пригответе сос Бешамел - вместо класическата заливка за мусака, ще направим него.

За целта в тиган разтопете маслото и добавете брашното, пържите до еднородна смес.

Налейте прясното мляко и бъркайте до сгъстяване на соса, посолете и поръсете с индийско орехче на вкус.

Сипете и разпределете равномерно соса върху готовата мусака, върнете във фурната тавата и допичате до златисто кафява коричка на соса.

Мусаката със сос Бешамел е невероятно вкусна!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар