Начин на приготвяне
Първо настържете доматите, а зелето нарежете на ситно.
В дълбок съд загрейте олиото на умерен котлон.
Запържете зелето за 10-тина минути. Добавете дафиновия лист и стрития ким. Сложете капака и гответе още 10 минути.
През това време обелете и нарежете картофите. Добавете ги в съда със зелето и запържете за 5 минути.
Поръсете с червения пипер и след минутка прибавете лютия сос и настърганите домати.
Налейте бульона и разбъркайте.
Прехвърлете всичко в тава и отгоре сложете надениците.
Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна. След 40 минути махнете фолиото и печете още 20 минути.
Накрая махнете дафиновия лист и сервирайте.
Печената наденица с прясно зеле и картофи е готова.