Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Печени тиквички с кайма и кашкавал

Печени тиквички с кайма и кашкавал

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Печени тиквички с кайма и кашкавал
Снимка: Росица Петрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Пълнените лодки от тиквички ще ви отнесат на едно по-вкусно място"

Необходими продукти

  • тиквички - 3 бр. (средни)
  • кайма - 400 г
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • копър
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и разрежете тиквичките на две половини по дължина. Изрежете вътрешната семенна част. Поръсете получените лодки с малко сол и ги сложете в гевгир за 30 минути, за да се отдели излишната течност.

Намажете тава с малко олио и наредете тиквичките.

Сложете да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

През това време си пригответе плънката за вкусни пълнени тиквички.

Нарежете на ситно глава кромид лук, а моркова настържете на едро ренде.

Нарежете и домата на малки парченца. Може да ползвате и консервиран.

В загрято олио запържете лука и моркова за кратко. След това прибавете нарязания чесън и каймата. Запържете и тях за няколко минути.

Прибавете домата и всички подправки и оставете на котлона, докато остане на мазнина.

Извадете тиквичките от фурната и ги напълнете с плънката.

Върнете отново да се пекат за още 20 минути.

След това нарежете кашкавала на тънки ленти и сложете върху пълнените тиквички с кайма.

Печете още 10 минути, докато кашкавалът върху лодките от тиквички се запече леко.

Тиквички с кайма и кашкавал на фурна - радост за цялото семейство.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: