Начин на приготвяне
Измийте и разрежете тиквичките на две половини по дължина. Изрежете вътрешната семенна част. Поръсете получените лодки с малко сол и ги сложете в гевгир за 30 минути, за да се отдели излишната течност.
Намажете тава с малко олио и наредете тиквичките.
Сложете да се пекат в загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.
През това време си пригответе плънката за вкусни пълнени тиквички.
Нарежете на ситно глава кромид лук, а моркова настържете на едро ренде.
Нарежете и домата на малки парченца. Може да ползвате и консервиран.
В загрято олио запържете лука и моркова за кратко. След това прибавете нарязания чесън и каймата. Запържете и тях за няколко минути.
Прибавете домата и всички подправки и оставете на котлона, докато остане на мазнина.
Извадете тиквичките от фурната и ги напълнете с плънката.
Върнете отново да се пекат за още 20 минути.
След това нарежете кашкавала на тънки ленти и сложете върху пълнените тиквички с кайма.
Печете още 10 минути, докато кашкавалът върху лодките от тиквички се запече леко.
Тиквички с кайма и кашкавал на фурна - радост за цялото семейство.