Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Печена наденица с прясно зеле и картофи

Печена наденица с прясно зеле и картофи

Печена наденица с прясно зеле и картофи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Вкусни наденички със зеле на фурна - зимна класика, която задължително върви с чаша червено винце."

Необходими продукти

  • телешки наденици - 500 г сурови
  • зеленчуков бульон - 500 мл
  • домати - 400 г настъргани (пресни)
  • зеле - 800 грама (прясно)
  • картофи - 200 грама
  • дафинов лист - 2 - 3 листа
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ким - 1 ч.л.
  • лют сос - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо настържете доматите, а зелето нарежете на ситно.

В дълбок съд загрейте олиото на умерен котлон.

Запържете зелето за 10-тина минути. Добавете дафиновия лист и стрития ким. Сложете капака и гответе още 10 минути.

През това време обелете и нарежете картофите. Добавете ги в съда със зелето и запържете за 5 минути.

Поръсете с червения пипер и след минутка прибавете лютия сос и настърганите домати.

Налейте бульона и разбъркайте.

Прехвърлете всичко в тава и отгоре сложете надениците.

Покрийте с алуминиево фолио и сложете да се пече в загрята на 180 градуса фурна. След 40 минути махнете фолиото и печете още 20 минути.

Накрая махнете дафиновия лист и сервирайте.

Печената наденица с прясно зеле и картофи е готова.

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:
.