Моето гъбено ризото

Анабел
Анабел
Новак
20/03/2020
"Гъбено ризото за уютните вечери вкъщи "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо171
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и задушава за кратко. Към него се прибавят почистените и нарязаните на филийки гъби. След като се задушат и те, се налива бялото вино.

Когато виното се изпари, се прибавя ориз. Оризът се разбърква и след като стане стъклен, се налива една трета от предварително приготвения зеленчуков бульон (разтворени в един литър гореща вода два зеленчукови бульона).

След като течността се изпари, се налива още бульон и нашето ризото се оставя да се готви на по-ниска температура.

Налива се и останалата част от бульона и една супена лъжица от подправката за ризото. Когато ястието от ризото с гъби е почти готово, се прибавя нарязаното на кубчета синьо сирене.

Опитайте моето гъбено ризото - ароматно и вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Криси Черникова
Възхищавам се на таланта Ви да презентирате и заснемете всяко ястие по толкова оригинален начин!
0
0